Stress og kropslig uro

Stress er en belastningstilstand – en ubalance, der kommer til udtryk og påvirker både din fysiske og psykiske tilstand. Stress sætter ind, hvis du i længere tid presses over almindelig handleevne

Har du symptomer på længerevarende stress og kropslig uro?

Symptomerne på negativt/ længerevarende stress kan være meget forskellige. Det kommer ofte snigende og har med tiden tiltagende påvirkning på din trivsel og funktion.

Måske mærker du kropslig uro, træthed, hovedpine, nedsat hukommelse og, koncentrationsbesvær Måske er du mere kortluntet, mangler overskud, har et skrantende helbred, eller har mindre lyst til at være social. Eller måske føler du dig ofte nedtrykt, sårbar eller trist.

Vi taler meget om stress, som noget der kun foregår i vores hoveder. Vi har tendens til at tale og tale. Min erfaring og min overbevisning er, at mange stressproblematikker kan mindskes, når vi husker at inddrage kroppen og dens signaler i det terapeutiske arbejde.

Jeg arbejder også kropsligt med dig og din stress. Bla. ved brug af metoden somatic experiencing arbejder vi sammen om at få din krop til at finde bedre balance; om at få din krop og dit hoved til at følges bedre ad, så dit nervesystem er i bedre balance, og du føler en øget trivsel.

Metoden bygger på en fokuseret opmærksomhed på kropsfornemmelser, hvorved kroppens iboende og helende ressourcer aktiveres, så der genetableres en balance i nervesystemet og stressreaktionerne mindskes eller opløses.

Når vi f.eks. udvikler stress sørger stresshormonerne for, at vi er i alarmberedskab, også når vi ikke er i fare.

Ofte er vi ikke selv klar over, at kroppen prøver at vise os vejen til et sundt mentalt og somatisk liv. Terapien skal i min forståelse hjælpe med at oprette en balance, således at krop og sind følges ad i harmoni

Hvorfor er det vigtigt at lytte til din krop?

Du skal betragte din krop, som din ven, selvom du måske ikke oplever det sådan lige nu. Din krop vil med de symptomer den har, blot have dig til at lytte og standse op og reagere på det, der belaster dig. Hvis du overhører eller ignorerer signalerne på stress, så vil kroppen eller dit indre på sigt bare ”larme” endnu mere, hvilket kan ende med udbrændthed og medføre angst og depression

Stress, angst og kropslig uro

Er du plaget af stress? Så er du ikke alene med at have det problem. Undersøgelser viser, at ca. 10 % i Danmark oplever symptomer på alvorlig stress hver dag. Endnu flere føler sig meget nervøse eller urolige dagligt.

Stress opstår, når de belastninger eller krav, som du stiller til dig selv, eller som omgivelserne forventer af dig, overstiger dine ressourcer og muligheder.